Gitte Harbo

Stormar i Universum

 

Under en tid har det märkts att förändringar ligger i luften. Större förändringar med massor av möjligheter till utveckling och lärdom.

I min närhet sker många skilsmässor, som såklart skapar mycket turbulens, känslor, river upp sår, skapar tankar om otrygghet och ovisshet inför framtiden. Men som säkert leder till något positivt, en utveckling i rätt riktning, och en lärdom för de som går igenom denna processen.

 

 

Min förändring handlar om andra saker. Jag har under en tid funderat på vad jag ska göra i framtiden. Kanske är det dags för större förändringar. Jag har många möjligheter framför mig, och nu har jag bestämt mig för att testa att förverkliga min dröm om att få driva ett BnB på Österlen.

I dagsläget har vi en gård mellan Tryde och Skåne Tranås, Logi Gamlegård. Med “vi” menar jag min familj, vi har köpt den tillsammans.

 

Min mamma driver det som ett slags BnB idag och nu har vi planer på att utveckla gården och hela konceptet.

Jag har tagit tjänstledigt halvtid från min tjänst som frisör på Headon i Malmö, jag ska jobba på salongen på Möllan på halvtid, och sen ska jag pendla till Österlen den andra halvan av veckan!

Det ska bli kul! Mina känslor pendlar dock fram och tillbaka mellan förväntansfull och dåligt självförtroende. Men så är det väl, när man slänger sig ut i det okända.

Planerna ser nu ut så att jag ska ta över rodret ganska mycket för själva uthyrningsbiten. Först och främst ska vi rensa och renovera i ladan och i kostallet. Det kommer att bli SÅ fint! Ladan är stoooor och häftig! Öppnar man två av de fyra stora dörrarna så har man en fantastisk utsikt ut över åkrarna.

Kostallet är ganska litet med kan bli fantastiskt mysigt och charmigt med lite omsorg. I samband med dessa förändringar så planerar jag också att göra om två rum på gården. Alltså måla om och ändra inredningen, det kommer att bli så roligt. Inredning är nog egentligen det jag tycker är allra roligast!

 

 

Min vision är att en stor del av konceptet på gården kommer att handla om hållbarhet, återbruk och närproduktion. Vilket ligger i tiden, men också ligger mig mycket varmt om hjärtat! Jag tycker att det är SÅ roligt att se hur en till synes “ful” pryl på ett dammigt gammalt loppis kan tas därifrån och sättas i en annan miljö och få ett helt annat utseende och nytt liv! Så min vision handlar om att inreda rummen med saker som jag hittat begagnat eller skapat själv. Detta ska gärna inspirera gästerna så att man tar med sig denna inspirationen i kroppen när man åker ifrån gården. Då ska man känna sig inspirerad att se sina gamla saker med nya ögon. Eller att handla sina saker på loppis nästa gång, istället för helt nytt.

 

I framtiden drömmer jag om att även ha en liten gårdsbutik, där jag i så fall skulle sälja saker som jag valt ut med omsorg, saker som jag hittat second hand eller som jag gjort själv, eller som är närproducerade.

Gården kommer att inrikta sig på bröllop, event, fest, konferens och kick off, med logi. Man kommer också att kunna hyra rum utan att hyra ladan för fest, och tvärtom. På vardagar kommer min mamma att driva verksamhet inriktad på andlighet, så som yoga, mindfulness, meditation med mera. Vi kommer även att erbjuda massage av professionella massörer.

 

Mitt huvud svämmar över med idéer, och om jag inte hade gett mig in i detta, om jag inte hade vågat testa, så hade jag garanterat ångrat mig. Idag kan jag inte veta om detta kommer att bli bra eller inte, men jag tänker i alla fall prova!

Så häng med på mitt nya äventyr!

 

Jag och min son Rio

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats